Beopanon Medical d.o.o. - opremanje zdravstvenih i socijalnih ustanova

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Beopanon Medical d.o.o.

Pere Velimirovića 1d

11000 Beograd

Tel .: + 381 (0) 11 3670 680

Fax.: + 381 (0) 11 3671 131

e-mail

 

Sertifikat ISO 9001:2008

Kreveti za intenzivnu negu

MULTICARE

Multicare - BEOPANON MEDICAL d.o.o.

Multicare - krevet intenzivne nege Multicare napredni terapeutski sistem pojednostavljuje intervencije u kritičnim situacijama nege, te poboljšava zdravstvenu nege kroz lečenje i rehabilitaciju, dok pruža udobne radne uslove osoblju za negu bolesnika.

AUTOMATSKA BOČNA TERAPIJA (ALT)

Izostanak pokreta dovodi bolesnika u odeljenjima za kritičnu i intenzivnu negu u opasnost od brojnih zdravstvenih komplikacija. Smanjenje rezidualnog pulmonalnog kapaciteta, atelektaza i upala pluća ozbiljne su zdravstvene komplikacije koje utiču na respiratorni trakt bolesnika koji su dugoročno nepokretni. Menjanje položaja bolesnika ovde igra važnu preventivnu ulogu.

KREVET U POKRETU

Automatska bočna terapija (ALT) je funkcija koja održava krevet i bolesnike u njemu u stalnom ciklusu programiranih bočnih nagiba. Ovo delimično nadoknađuje prirodne pokrete ljudskog tela i deluje preventivno protiv ozbiljnih respiratornih komplikacija.

RADIOLOŠKA DIJAGNOSTIKA U KREVETU

Rizik od unutrašnjeg krvarenja povezan s ozbiljnim ozledama kostiju i mekih organa ili stanja nakon velike operacije može značiti strogu kontra-indikaciju za bilo kakvo pokretanje bolesnika. Rendgensko ispitivanje grudnog koša bez pripremljenog tehničkog rešenja postaje težak zadatak za ostvarivanje u ovim uslovima.

MERENJE BOLESNIKA

Poznavanje težine bolesnika u kritičnom stanju može uveliko pojednostaviti puno važnih odluka. U akutnoj fazi, to može uključivati, na primer, pravilno doziranje lekova. Dugoročno, istorijski pregled težine bolesnika može pomoći osoblju i predočiti trenutno stanje ishrane i pružiti podatke o ravnoteži tečnosti.

MULTIBOARD

Multicare - BEOPANON MEDICAL d.o.o.

Većina aktivnosti s kritičnom negom koncentrirana je oko glave i grudnog koša
bolesnika. Vitalne funkcije bolesnika se osiguravaju u tom području i većina
medicinskih uređaja se kontroliše na tom kraju kreveta. Korisnost smeštaja
MultiBoard elementa za kontrolu leži u činjenici da osigurava jednostavan pristup
bolesniku, važnim medicinskim uređajima i glavnoj kontroli kreveta na jednom
mestu.

POLOŽAJ ZA ORTOPNEJU

Položaj stolice za ortopneju (ortophneic chair) kreiran pomoću platforme Ergoframe dušeka namenjen je uglavnom za bolesnike s dispnejom uzrokovanom mirovanjem i olakšava disanje. Kombinuje visoki Fovvler položaj, smanjenje pritiska u području abdomena za lakše duboko disanje i potporu za stopala, dozvoljavajući upotrebu dodatnih mišića za disanje.

MANJE NAPORA

Zvanje medicinske sestre je jedno od zanimanja s najvećim rizikom od bola u leđima. To je obično uzrokovano naporom tokom menjanja položaja bolesnika veće telesne težine dok se pruža nega. Bočni nagib kreveta može značajno pomoći u ovim situacijama. Posao postaje puno lakši sa automatskom funkcijom kreveta, što takođe smanjuje potencijalni rizik od ljudske greške.

MOBILIZACIJA BOLESNIKA

Bočni nagib kreveta se može kombinovati sa drugim funkcionalnim elementima za aktivnu mobilizaciju bolesnika, čime se smanjuje fizički napor povezan s postupkom i povećava sigurnost. Ergonomska Mobi-Lift ručka sa gumbom za podešavanje visine kreveta i ručke koje su integrisane sa strane pomažu u aktivnom učešću bolesnika u postupku ustajanja.

VISOKA SIGURNOST

Dizajn bočnih ograda zadovoljava najmodernije zahteve sigurnosti. Bočne ograde su među najvišima na tržištu, veće fizičke izdržljivosti i dužeg veka trajanja. Nove blokade na dva mesta su standardne, a bočne ograde zadovoljavaju i zahteve o minimalnom razmaku.

KOMPLEKSNA PREVENCIJA DEKUBITUSA

ERGOFRAME

Oblik Ergoframe površine deluje preventivno protiv dekubitusa smanjenjem sila smicanja i trenja koji deluju na bolesnika tokom promene položaja kreveta. Takođe smanjuje pritisak koji deluje na područje karlice i krsta (sakralnog dela).

ODRŽAVANJE

Za jednostavno čišćenje i dekontaminaciju, krevet ima minimalni broj malih delova, plastični delovi su glatki bez neravnina, zaptivena konstrukcija stubova sprečava curenje kontaminiranih tečnosti u motore.

LINIS

Krevet takođe može komunicirati sa drugim elektronskim sistemima. Prenosi kliničke i tehničke podatke Linis-u (Linet informacijskom sistemu) za sledeću procenu. Moguće je pratiti više terapijskih funkcija ili održavati telemetrijsku dijagnozu kreveta. Većinu servisnih popravki tehničari mogu obaviti na licu mesta bez potrebe da se krevet odvozi iz bolnice.

MULTICARE LE

Multicare LE krevet za intenzivnu negu

Krevet Multicare LE je jednostavnija i ekonomičnija varijanta nove generacije kreveta Multicare za intenzivnu negu.

Ono što ga razlikuje od osnovnog modela Multicare kreveta je drugačija centralna komandna ploča koja je kod kreveta Multicare LCD touchscreen sistem, a kod kreveta Multicare LE to je digitalna komandna ploča bez mogućnosti prikaza dijagrama.

Multicare LE krevet za intenzivnu negu

Kod kreveta Multicare LE sistem merenja spada u osnovnu opremu kreveta, dok je kod kreveta Multicare to dodatna oprema.
Krevet Multicare LE nema mogućnost nadogradnje kreveta sa sistemom automatske lateralne terapije ALT, dok kod kreveta Multicare to spada u dodatnu opremu.

Krevet Multicare LE nudi optimalno rešenje za probleme tokom hospitalizacije na odeljenjima za intenzivnu negu. Sigurnost pacijenta, podrška vitalnih funkcija, prevencija dekubitusa, plućnih komplikacija i optimalni uslovi rada za medicinsko osoblje su zahtevi na koje krevet Multicare LE odgovara svojim naprednim atributima.

ELEGANZA 3XC

Eleganza XC - BEOPANON MEDICAL d.o.o.

Eleganza 3XC je krevet sa podešavanjem uz pomoć elektromotora, posebno namenjen za bolnička odeljenja koja su specijalizovana za dijagnostiku pacijenta uz korišćenje C – luka, ali zahvaljujući visokoj raznovrsnosti, krevet je pogodan za univerzalnu upotrebu na standardnim bolničkim odeljenjima ili odeljenjima intenzivne nege.

ELEGANZA 2 – pametni krevet

Krevet ELEGANZA 2

Krevet Eleganza 2 pomera granice sigurnosnih standarda, kvalitet izrade i dizajna. To je prvi krevet te vrste, i definiše istinski moderan krevet. Sadrži sve sofisticirane funkcije, uključujući i "pametna" svojstva te je dostupan za široki spektar zdravstvene zaštite. Krevet Eleganza 2 je praktičan i lep krevet.

Razvoj „pametnog“ kreveta ELEGANZA 2 bazirao se na nizu elemenata koji bolesniku i medicinskom osoblju osiguravaju:

Krevet ELEGANZA 2

Zahvaljujući svojim karakteristikama zadovoljava potrebe svakog bolničkog odeljenja.

Sa odgovarajućom dodatnom opremom zadovoljava najviše zahteve nege naročito jedinice intenzivne nege.

Eleganza 2 čini zahtevnu svakodnevnu negu lakšom, a zahvaljujući modernom dizajnu prebacuje percepciju nege na mnogo viši nivo.
Više od 30% bolesnika padne kada pokuša ustati iz kreveta. Detaljna studija ergonomije uticala je na ručku na ogradi i integrisani mobilift, zahvaljujući kojima je pacijent dobio osiguranje kod ustajanja, brže mu se vraća nezavisnost, i zahtevan posao je puno lakši za medicinsko osoblje. Tako da genijalno i funkcionalno rešenje kao podrška kod mobilizacije na krevetu Eleganza 2 značajno smanjuje rizik od padova.

Krevet ELEGANZA 2

Iako bi krevet trebao biti sigurno mesto za pacijenta, padovi s kreveta i ozlede predstavljaju velik problem za zdravstvene ustanove. Beskompromisna sigurnost ima središnje mesto u koncepciji Eleganza 2 kreveta.

Bočne ograde koje garantuju visok nivo zaštite od padova, kao i mnoge druge sigurnosne funkcije, čine Eleganza 2 krevetom koji je na najvišem mogućem nivou sigurnosti.

Na prvi pogled Vaša pažnja će se usmeriti na atraktivno dizajnirani ugaoni merač sa tečnošću koja svetli u mraku, koji dopunjava organske, ali vrlo ergonomski oblikovane stranice.

Sve to na bezvremenskom podnožju sa sistemom kolumni čini Eleganzu 2 krevetom koji ističe kvalitet nege koju pruža jedna bolnička ustanova.
Inteligentni krevet Eleganza 2 može pružiti informacije o sigurnosti pacijenta, stanju kreveta i trenutnim zahtevima kod održavanja.

Sve to bez komplikovanog treninga – svko može upravljati krevetom.
Transportne osobine kreveta su izvrsne i čine posao lakšim za svo osoblje u bolnici. Zahvaljujući petom točku krevet je jednostavan za upravljanje, kao i mnoge posebne funkcije koje smanjuju zahteve koji se postavljaju prema medicinskom osoblju, te čine tretman i transport lakšim.

Udobnost poboljšava mentalno stanje pacijenta i ubrzava njegov oporavak. Ležna površina kreveta Eleganza 2 je prilagođena konkretnim bolničkim uslovima, tako da može ponuditi najveću udobnost.

Eleganza 2 nudi čitav niz pametnih, praktičnih detalja i dodataka kako bi krevet bio jednostavan za korišćenje od strane medicinskog osoblja. Primereno opremljena Eleganza 2 krevet je istinska pomoć tokom svakodnevnog zahtevnog posla i aktivnosti.

Set kontrola dopušta medicinskim sestrama da rukuju krevetom činkovito i ergonomski. Pacijent može kontrolisati neke funkcije koje doprinose njegovoj nezavisnosti i dobrom psihičkom stanju.

Zahtevi kupaca su uzeti u obzir prilikom izgradnje kreveta s obzirom na minimalnu širinu kreveta, zato je širina krevet sada manja od 100 cm . Krevet će stati u lift kao i u manje prostore u starijim bolnicama. Međutim, ležna površina od 90 cm još uvek pruža maksimalnu udobnost pacijenta.

TEHNIČKI PARAMETRI:

ELEKTRIČNI PARAMETRI:

 

Linet - Sve vrste bolničkih kreveta i nameštaja Beka Hospitec - oprema za fizioterapiju, hidroterapiju i rehabilitaciju Midmark Fjordblink - bazeni za porode u vodi Gardhen Bilance - kreveti i stolice za vađenje krvi i dijalizu Funeralia - oprema za patologiju Silentia - paravani Medicanvas - negatoskopi CFS - razna kolica od INOX-a, INOX pultovi, kirurška korita RQL - ginekološki, urološki, proktološki i internistički pregledni stoloviAt-os disinfection technology KlaroTemp-riteRopimexSegufix - sistem za humano vezanje pacijenataMetzmodul
© 2008. BEOPANON MEDICAL d.o.o.